Smart Deals

SDM-Valorum is opgericht door de 7 stichtende vennoten. Echter, naast deze oprichters zijn er 20 toonaangevende en succesvolle Belgische ondernemers mee in het kapitaal gestapt. Doel ? Mee participeren in een speciaal soort van transacties, genaamd “Smart Deals”.

Een Smart Deal komt veelal tot stand wanneer een kopende partij een deel van het kapitaal mist dewelke nodig is om de deal te bezegelen. Naast zijn eigen inbreng, de acquisitiefinanciering en al dan niet een vendor loan van de verkoper kan het zijn dat er nog steeds een deel van de verkoopsprijs ontbreekt. Dit deel wordt dan aangeboden aan de 20 investeerders waarvan hierboven sprake. Zij investeren in eigen naam, los van hun rol en instap in SDM-Valorum. Echter, zij hebben een soort van voorkooprecht voor Smart Deals dewelke zij zien als een alternatieve belegging in een deel van de economie waar zij een enorme affiniteit mee hebben, nl. de Belgische familiale KMO- markt.

Het weze duidelijk dat deze investeerders enkel een belegging ambiëren, geen dagdagelijkse management-positie en zelden een raad van bestuurzitje. Dankzij de constructie van Smart Deals verzekert SDM-Valorum een veel groter aantal geslaagde buy-out transacties.

©SDM-Valorum Corporate Finance Group - alle rechten voorbehouden