Verkoopbegeleiding

U bent op zoek naar een overnemer voor één of meerdere afdelingen van uw bedrijf, u zoekt een nieuwe aandeelhouder of u wilt uw bedrijf in zijn geheel verkopen? We analyseren uw onderneming en uw persoonlijke situatie en gaan op zoek naar de meest geschikte koper binnen ons sterk en wijd netwerk.

SDM-Valorum maakt er een punt van de waarde van uw onderneming te maximaliseren en gaat voor resultaat. Ons honorarium hangt dan ook meestal volledig af van het succes van de verkoopstransactie (‘no cure, no pay’).

Hoeveel is mijn bedrijf vandaag waard?

SDM-Valorum stelt een zorgvuldige waardering van uw bedrijf op aan de hand van onze ervaring van meer dan 20 jaar en van de internationaal gebruikelijke methodes.

Hoe verhoog ik snel en efficiënt de waarde van mijn bedrijf?

SDM-Valorum adviseert welke acties u het best onderneemt vóór u uw bedrijf in de etalage zet:

  • Welke afdelingen presteren ondermaats en wat kunt u daaraan doen?
  • Welke beschikbare fondsen kunt u inzetten om de waarde van uw bedrijf te optimaliseren?
  • Verkoopt u uw bedrijf volledig of blijft u toch het best voor een deel aandeelhouder?

Alle strategische mogelijkheden worden samengevat in een begrijpelijk rapport. Op basis daarvan start het verkoopsproces.

SDM-Valorum begeleidt u voor, tijdens én na de verkoop

Om een geschikte overnemer voor uw bedrijf te vinden, werken we op basis van een uitgebreid netwerk van relaties in binnen- en buitenland.

In onderling overleg maken we het verkoopsmemorandum op. Via internationale databanken en dankzij onze nauwe contacten met internationale (alliantie-)partners vinden we snel de meest interessante kandidaten.

We leiden en begeleiden de volledige transactie: van de onderhandelingen over de intentieverklaring en het boekenonderzoek tot advies bij de opmaak van de contracten. We gaan voor uw maximale ontzorging van dit proces zodat u zich kan blijven toeleggen op het allerbelangrijkste : zorgen dat het succes van uw bedrijf verder gaat. Uiteraard houden we u van alle ontwikkelingen permanent op de hoogte. Ook na de verkoop blijft SDM-Valorum tot uw beschikking voor hulp en advies.

©SDM-Valorum Corporate Finance Group - alle rechten voorbehouden - login - site by MOQO